Конкурс

Центар за иновативно предузетништво младих Стартап центар ДОО Ниш-Црвени Крст  расписује

КОНКУРС

За ангажовање три високообразована стручна сарадника са пуним радним временом, на одређено време,  за потребе пројекта „Подизање капацитета Центра за иновативно предузетништво младих“, који је финансијски подржан од стране Града Ниша, и то:

  • Једног стручног сарадника у области менаџмента и консалтинга у Центру за иновативно предузетништво младих Стартап центру ДОО Ниш-Црвени Крст (Стартап центар ДОО Ниш);
  • Једног стручног сарадника у области привредног права и заштите интелектуалне својине у Центру за иновативно предузетништво младих Стартап центру ДОО Ниш-Црвени Крст (Стартап центар ДОО Ниш);
  • Једног стручног сарадника у области књиговодствених послова и маркетинга у Центру за Иновативно предузетништво младих Стартап центру ДОО Ниш-Црвени Крст (Стартап центар ДОО Ниш);

Уз пријаву кандидати прилажу и:

 

Наведену документацију доставити, у року од 16 дана од дана објављивања конкурса, ­­­­­на адресу:

Електронски факултет Универзитета у Нишу

Александра Медведева 14, 18000 Ниш, Србија

за

„Центар за иновативно предузетништво младих Стартап центар ДОО Ниш“ Д.О.О Ниш (Стартап центар ДОО Ниш)

за

Конкурс за „_____________________“  (нагласити позицију за коју конкуришете)

Неблаговремено приспеле пријаве и пријаве без комплетне документације неће бити разматране.

Додатне информације у вези конкурса могу се добити упитом на адресу: startup_info@elfak.ni.ac.rs

Више информација о појединачним радним местима:

Стручни сарадник у области привредног права и заштите интелектуалне својине

Стручни сарадник у области књиговодствених послова и маркетинга

Стручни сарадник у области менаџмента и консалтинга 

Проглашени победници такмичења за најбољу студентску иновацију

Након финалног презентовања својих идеја, стручни жири је прогласио победнике такмичења Generator Fluo, које организује Societe Generale банка Србија.

За победнике је проглашен тим из Ниша са својим пројектом HearO Glasses.

Све честитке Анђели Коцић, Бојану Драшку и Душану Димитријевићу студентима Електронског факултета у Нишу.

 

Линкови:

Južne Vesti

Nira Press

Tanjug

City Magazine

Netokracija

Ananas Magazin

Завршен први државни хакатон #CodeGovernment

Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Кабинетом председника Владе и Иницијативом Дигитална Србија је организовала #CodeGovernment, намењен унапређењу корисничког искуства на Националном Порталу еУправа.

На такмичењу које се одржало у Београду и Нишу проглашена су три победничка тима који су добили као награду ваучер у вредности од по 2500 долара за куповину у продавницама технике.

 

У Нишу је од 5 екипа победила екипа BitPoBit коју чине два студента Електронског факултета и један студент Бристолског Универзитета.

 

Овде наводимо линкове ка извештајима који су други писали:

Belami

Blic

PCPress

N1

Радионица “Живи Ниш”

У петак, 20.04.2018. године, одржана је радионица под називом “Живи Ниш”. Ова радионица је организована од стране ЈП Завод за урбанизам Ниш у сарадњи са SKL International и ICLD, уз подршку КЛЕРП-а.

Тема радионице је била креирање визије будућег развоја ужег центра града Ниша.

dav
sdr
dav

sdr

dav

sdr

Еуробот Такмичење

Ради промоције ЕУРОБОТ 2018 такмичења, Microsoft Srbija је довео тим из Новог Сада, који је прошле године освојио прво место на националном такмичењу, и био другопласирани на финалном такмичењу. Како би се прикључили овом такмичењу Центар за иновативно предузетништво младих и Лабораторија за роботику и аутоматизацију Електронског факулета у Нишу су оформили почетни тим за развој робота који ће моћи да се такмичи. Сви заинтересовани студенти могу да се јаве или у Лабораторију за роботику (Приземље, преко пута шалтера), или у Центру.

Coca-Cola подршка младима

У оквиру свог националног програма „Подршке младима“, Coca-Cola HBC Srbija је одржала две радионице за младе у нашем Центру.

Ове радионице су биле намењене младима од 18 до 30 година, како би научили више, применили знање и кренули даље.

 

Дигитална Економија и где сам ту ја

Societe Generale банка је 17.11.2017. године код нас организовало своју панел дискусију под називом “Дигитална Економија и где сам ту ја”. Учесници панел дискусије били су Горан Питић, Бојан Лековић, Милан Лончаревић и Милан Букоровић. Модератор дискусије био је Зоран Станојевић.

     

Пројекат “Пут младог предузетника”

 

Удружење Привредни форум ове зиме реализује пројекат “Пут младог предузетника”, финансиран од стране Министарства омладине и спорта. У оквиру пројекта реализују се предавања у свим универзитетским градовима Србије, као и Сајам омладинског предузетништва.

 

Информативно едукативна серија предавања у оквиру пројекта намењена је промоцији примера добре праксе, младих успешних предузетника као и промоцији програма Сајма омладинског предузетништва. Предавање у Нишу ће се одржати 08.11.2017. на Електронском факултету, а сама посета је подржана од стране Центра за иновативно предузетништво младих. Почетак предавања заказан је за 17:00 часова у свечаној сали.

На самим предавањима у фокусу је млади предузетник који представља своју причу о путу до успеха и преноси искуство студентима. Поред тога, представник Привредног форума младих ће студентима представити програм Сајма омладинског предузетништва као и кратак досадашњи рад на пољу омладинског предузетништва. Предавања ће бити интерактивно организовано, што значи да ће учесници имати прилику да  добију одговоре на сва питања која пре нису имали коме да поставе.

 

Отворена су за све младе људе који желе да раде на себи, науче нешто ново и који виде себе као будућег младог предузетника спремног да се суочи са свим потенцијалним препрекама на путу који га чека.

 

За све додатне информације пратите друштвене мреже Привредног форума младих или контактирајте организацију на pr@pfm.rs.

Друго нишко саветовање младих економиста

Друго нишко саветовање младих економиста, које је у фокусу имало Нове технологије и трансфер знања, одржано је 17.10.2017. у Старт-ап центру на Електронском факултету.

Током Саветовања је презентовано шест реферата који су кроз микро и макро перспективу покушали да сагледају улогу индустријске револуције 4.0 у економском окружењу. Саветовање је било одлична прилика за размену знања и презентовање трендова у примени информационо-комуникационих технологија у економији.

Друштво економиста Ниша, као организатор скупа, велику захвалност дугује: Старт-ап центру, Општини Медијана – Град Ниш, учесницима – младим економистима и свима који су допринели успешној реализацији овогодишњег Саветовања.

 

Дизајн видео игара

Велико нам је задовољство да Вас позовемо на предавање које ће одржати др Станислав Станковић, Senior Game Designer, Electronic Arts, Helsinki.

Предавањем ће бити обухваћен процес развоја видео игара као и бизнис модели у индустрији видео игара.

Предавање се одржава у сали за презентације Центра 27.09.2107. са почетком у 13 часова.