×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

FOKUS GRUPA – UTVRĐIVANJE KAPACITETA LJUDSKIH RESURSA ORGANIZACIJA ZA PODRŠKU POSLOVANJU

27.12.2022. 14:10h

Radionica „Fokus grupa za utvrđivanje kapaciteta ljudskih resursa organizacija za podršku poslovanju“ održana je 27. decembra 2022. godine u Naučno-tehloškom parku Niš u okviru projekta „Otporni i stabilni startapovi kao pokretač regionalnog razvoja“ koji Startap centar Niš realizuje u partnerstvu sa Gradom Nišom.

 

Cilj ovog projekta je da se poveća konkurentnost srpske privrede kroz rast i razvoj otpornih i stabilnih startapa, stvaranje inovativnih proizvoda, usluga i procesa koji će proizvesti dodatnu vrednost i podržati brzi oporavak privrede od negativnog uticaja COVID-19 pandemije.

 

Ovaj projekat je prilika da se izgrade veštine tehnoloških startapa, timova, spinoff i scaleup kompanija u oblasti inovativnog tehnološkog preduzetništva kroz „Školu inovacija“ i prilagođen mentorski program.

 

Na radionici održanoj u NTP-u, krajem prethodne godine, pokrenute su brojne teme i postavljena važna pitanja, poput onog kojim kapacitetom ljudskih resursa za podršku tehnološkom preduzetništvu raspolaže lokalna zajednica. Predstavnici različitih organizacija iz Niša i gradova Regiona Južne i Istočne Srbije i Regiona Šumadije i Zapadne Srbije, studenata sa Univerziteta u Nišu i gradske kancelarije za razvoj su kroz diskusiju ukazali na glavne izazove sa kojima se susreću preduzetnici na lokalu, kao i na potencijalna rešenja i akcije za unapređenje podrške poslovanju u polju inovacija.

 

Projekat Startap centra Niš finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EUPRO+.

SHARE THIS