×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

DEMO DAY NA INOVACIONOJ ŠKOLI

24.07.2023. 09:31h

Nakon dva meseca rada, učenja, kreiranja i usavršavanja ideja Demo day će biti momenat kada će inovativni projekti polaznika Inovacione škole zasijati! Preko 36 kompanija i timova, 17 organizacija podrške poslovanju i jedinica lokalne samouprave, u prethodna dva meseca vredno su radili sa svojim mentorima i usvajali znanja od strane predavača.

Polaznici Inovacione škole prošli su kroz sveobuhvatni program obuke, započevši od upoznavanja sa ekosistemom, usvajajući kompleksnu sliku koja obuhvata važne aktere, resurse i interakcije koje stvaraju i podržavaju inovacije, dok su se u nastavku nizali moduli o marketingu i promociji, gde su razvili veštine i strategije za privlačenje i zadržavanje klijenata, učili su o različitim vrstama finansiranja, uključujući investitore anđele, rizicni kapital, grantove i kredite. Posvetili su vreme razumevanju značaja ključnih pokazatelja uspešnosti (KPI) i kako ih koristiti za merenje i praćenje uspeha. Dotakli se nezaobilaznih metodologija Lean, Scrum i Agile, a savladali su i kreiranje poslovnih modela koristeći Business Model Canvas i još mnogo toga značajnog za pokretanje, ali i uspešno vođenje inovativne kompanije.

Naši učesnici odslušali su ukupno 19 modula i sada su spremni da svo stečeno znanje primene i svoje inovativne projekte prezentuju u petak, 21. jula na pitchu pred komisijom.

Ovaj događaj deo je projekta „Otporni i stabilni startupovi kao pokretač regionalnog razvoja“, koji finansira Evropska unija u pratnerstvu sa Vladom Republike Srbije, preko programa EUPRO+, uz podršku Naučno-tehnološkog parka Niš.

SHARE THIS