×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

STUDIJSKA POSETA GEJMING CENTRU U NOVSKOJ

11.02.2020. 09:05h

Da li ste čuli za Novsku? Novska je mesto u Hrvatskoj, u Sisačko-moslovačkoj županiji, sa oko 7000 stanovnika, ali Novska je i centar gejming industrije u regionu!

U okviru projekta „Gejming centar“ koji Startap centar realizuje uz prodršku Evropske unije preko programa EU PRO, početkom februara smo posetili ovaj fenomen u malom koji privlači mlade iz svih delova Hrvatske, a i šire. Upoznali smo stanare PISMO inkubatora u Novskoj i čuli njihova lična iskustva u pokretanju gejming studija od nule, a od stručnjaka koji revnosno rade sa njima, naučili smo nešto više o razvoju poslovanja i marketingu u ovoj oblasti.

Tura kroz novi deo inkubatora koji je opremljen vrhunskom tehnologijom vrednom milion evra kao što su VR simulatori sa pokretljivošću od 720 stepeni i motion capture studio, uveo nas je u novu dimenziju.

Nakon gejming inkubatora plan je da Novska dobije i kampus gejming industrije i e-Sport arenu. Njihov cilj je da se uspostavi petogodišnji visokoobrazovni program sa po 50 studenata godišnje, ali i srednjoškolski program sa 24 učenika godišnje.

Sa gomilom utisaka i ogromnom motivacijom nastavljamo sa implementacijom gejming centra u Nišu.

Veliko hvala na gostoprimstvu PISMO inkubatoru i direktoru Mariju Čelanu, kao i Zvonimiru Mikšiću i Dominiku Cvetkovskom na inspirativnim predavanjima, a posebno svim stanarima ovog sjajnog inkubatora na izdvojenom vremenu! 

SHARE THIS