×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

PROJEKAT "GEJMING CENTAR"

08.01.2020. 09:11h

60 organizacija sa teritorije jugozapadnje i jugoistočne Srbije konkurisalo je za sredstva Evropske unije koja se u saradnji sa Vladom Republike Srbije dobijaju kroz EU PRO program. Od 60 aplikanata izabrano je 20 organizacija.

Ovaj program pruža podršku projektima organizacija za podršku poslovanju (OPP) koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika kroz pružanje podrške preduzećima da unaprede proizvodne procese i kvalitet proizvoda i usluga, ali i u sertifikaciji i uvođenju relevantnih standarda i konkretnih aktivnosti usmerenih ka osvajanju novih tržišta.

Jedna od tih organizacija i Startap centar Niš sa projektom “Gejming centar”. 

Naime, Startap centar Niš će u narednih osam meseci raditi na podršci u razvoju malih i srednjih preduzeća iz sektora video igara. Biće opredeljen radni prostor velične 50m2 koji će biti opremljen odgovarajućim softverskim i hardverskim radnim stanicama kako bi se olakšao rad MSP u ovom sektoru. Takođe, zainteresovani srednjoškolci i student edukovaće se o gejming industriji , razvoju gejming kopanija, pristupu globalnom tržištu, kao i o promociji i brendiranju projekata.

Gejming industrija je jedna od najbrže rastućih u svetu i odavno je premašila filmsku i muzičku industriju. U Srbiji postoji više od 70 gejming kompanija i studija, a procenjuje se da u ovoj kreativnoj industriji radi oko 1500 zaposlenih.

Startap centar se prijavio za ovaj program sa idejom da u Nišu omogući mladim ljudima da nauče nešto više o gejmingu i da u budućnosti, možda, dovede do toga da Niš postane centar gejming industrije za ovaj deo Balkana.

Ovaj projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO.

SHARE THIS