×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

GAMEATHON

24.12.2019. 14:05h

Go Go Crazy Burger je ime hyper casual igre koju je za 24 sata razvio tim „Desperadosa“ i tako postao pobednik prvog niškog vikend događaja za projektovanje video igara „Gameathon“ održanog u prostorijama Startap centra od 13. do 15. decembra.

Deset timova imalo je 24 sata da iskaže svoju kreativnost i iskoristi beskrajne mogućnosti svojih umova i gejm endžina kako bi razvilo prototipove umetničkih projekata za video igre. Tema Gamethona je ovoga puta bila slobodna, pa su timovi imali mogućnost da apsolutno puste mašti na volju.

Sedmočlani žiri imao je zadatak da odabere tri najbolja projekta, a tokom ocenjivanja su posebno uzeti u obzir kriterijumi kao što su: mehanika igre, priča, muzika, prezentacija, dizajn, kao i kompatibilnost tima.

Pobedničku ekipu činili su Miodrag Mikić, Igor Stošić, Miljan Babović i Sara Pavić. Oni su po mišljenju žirija na ovoj intenzivnoj radionici kreirali prototip video igre koji najbolje odgovara na postavljen izazov i prati trend sve popularnijih hyper casual igara, a biće nagrađeni sa 1.500 evra finansijske podrške. 

Jednostavnog, ali lepog dizajna, namenjena zaista širokoj ciljnoj grupi Go Go Crazy Burger prati priču mlade kuvarice koja pravi burgere i napreduje kroz igru od kioska brze hrane do elitnih restorana. Prilozi padaju, a cilj je da se, krećući se levo – desno, pokupe prilozi koji su unapred definisani kao pravi sastojci. Ovakve igre se uglavnom kreriraju za mobilne telefone i zahtevaju koncentraciju i fokus.

Drugo mesto i Sony Playstation 4 osvojio je tim Heatwave, ujedno i najmlađi tim sačinjen od učenika računarskog odeljenja iz Gimnazije „Bora Stanković“, dok je treće mesto i mentorsku godišnju podršku razvoju projekta osvojio tim „Am-pm games“.

Žiri Gameathon-a činili su Miloš Grozdanović (direktor Startap centra), Bogdan Ignjatović (osnivač Exe Play-a), Jovan Soldatović (osnivač Bad Sistems-a), Stefan Đoković (gejming pablišer), Marko Popović (PMF), Aleksandar Stanimirović (Elektronski fakultet) i poslednji, ali ne i najmanje važan član Lazar Dimitrijević koji je projekte ocenjivao kao predstavnik grupe najvećih ljubitelja video igara – tinejdžera.

Prvi niški Gameathon privukao je ukupno 43 učesnika, a Startap centar je na 24 sata postao dom pravih zaljubljenika u video igre, pokazavši na ovaj način koliko je jaka i talentovana gejming zajednica u Nišu.

SHARE THIS