×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

STARTAP CENTRU NIŠ EUBID SERTIFIKAT O IZUZETNOSTI ZA PODRŠKU PREDUZETNIŠTVU MLADIH

27.11.2019. 10:36h

U beogradskom "Metropol Palasu" 20. novembra 2019. godine održana je međunarodna konferencija "Uloga poslovnih inkubatora u pružanju usluga MSP", koju su organizovali Ministarstvo privrede i EUBID projekat – Podrška Evropske unije razvoju poslovnih inkubatora. Projekat finansira Evropska unija, a realizuje se u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom finansija, Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

U okviru konferencije održana je i ceremonija dodeljivanja sertifikata o izuzetnosti za poslovne inkubatore u šest oblasti u izboru od 36 inicijativa. Startap centar Niš nagrađen je Sertifikatom o izuzetnosti u oblasti podrške preduzetništvu mladih. Tom prilikom je vođa EUBID projekta Karl-Hajnc Jah uručio Sertifikat direktoru Startap centra Milošu Grozdanoviću.

Cilj konferencije bio je da pomogne poslovnim inkubatorima i naučno-tehnološkim parkovima, kao i sličnim inicijativama za podršku startapova u Republici Srbiji, da poboljšaju svoje poslovanje i usluge kroz razmenu iskustava o najboljim praksama, umrežavanje i razvoj partnerstava. Na konferenciji su predstavljeni i glavni rezultati i zaključci Studije o aktuelnom stanju poslovnih inkubatora u Republici Srbiji.

Konferencija je pored velikog broja predstavnika poslovnih inkubatora i naučno-tehnoloških parkova u Republici Srbiji, okupila i predstavnike poslovnih inkubatora iz Evrope, relevantnih ministarstava i agencija za podršku MSP, univerziteta, kao i institucija i fondova za finansijsku podršku startapovima. 

Naš Centar je tokom juna i jula meseca ove godine učestvovao u EUBID peer review radionicama, a sve u cilju definisanja strategije daljeg razvoja inkubatora za narednih 3 – 5 godina.

SHARE THIS