×
POČETNA O NAMA DOGAĐAJI VESTI PROSTOR STANARI KONTAKT KONKURS EN | SR | СР

POSETA NIŠKIH OSNOVACA I SREDNJOŠKOLACA

04.11.2019. 11:23h

Jedno čitavo prepodne u Startap centru proveli smo u druženju sa učenicima i profesorima Gimnazije “9. Maj”. Oni su se u okviru ove “dodatne nastave” najpre upoznali sa tehnikom i naprednim tehnologijama na Elektronskom fakultetu u okviru laboratorije za robotiku i laboratorije za električne mašine, elektromotorne pogone i vuču, a onda su se u našem Centru uputili kako mogu uspešno da rade na svojim projektima i zašto je to nešto o čemu bi trebalo razmišljati dok još sede u školskim klupama.

Naš tim je dobio priliku da nam drugari iz gimnazije ukratko predstave svoju nagrađivanu ideju – virtuelnu hemijsku laboratoriju za lakše vežbanje analitičke hemije. Činjenica je da postoji veliki broj talentovanih tinejdžera koji su već u srednjoškolskom dobu zainteresovani da ozbiljno otpočnu rad na svojim idejama, a veliki broj tih ideja je upravo iz oblasti inovativne napredne tehnologije. 

Ostvarena je saradnja i na nivou osnovnih škola, pa smo imali priliku da ugostimo u više navrata i učenike četvrtog i petog razreda OŠ “Sveti Sava”, “Kole Rašić” i “Učitelj Tasa”, kao i njihove profesore. Videli su kako funkcioniše 3D štampa, prošetali su se kroz Tvrđavu u 19. Veku uz pomoć VR-a, odigrali partiju virtuelnog tenisa, ali i realnog stonog fudbala, pa im je poseta našem Centru bila nezaboravan prvi susret sa naprednim tehnologijama.

Naš cilj jeste da inovativno preduzetništvo promovišemo mladima još u školskom uzrastu kako bi na vreme stekli uvid u sve mogućnosti koje im se u budućnosti pružaju u poslovnom svetu, stoga planiramo da ugostimo još odeljenja kojima će ovo biti, bez sumnje, omiljena vanškolska aktivnost.

SHARE THIS